-
ولادت امام حسین علیه السلام
-
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
-
شعر پایداری
-
محورهای همایش علمی زندگی و سیره امام حسین (ع) و نشاط معنوی
در این همایش دکتر اسماعیل اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت و دبیر کمیته اجرایی همایش گزارشی از فعالیتهای شکل گیری این رویداد ارائه کرد .
در این همایش پس از ارائه مقالات برتر بصورت حضوری و مجازی بیانیه هیات داوران اولین همایش ملی زندگی و سیره امام حسین (ع) و نشاط معنوی توسط دکتر یاسر سالاری دبیر کمیته علمی همایش قرائت شد که در پی می آید:
بدون شک یکی از مهمترین منابع مهم تاریخی در حوزه تاریخ اسلام و تاریخ ایران و جهان اسلام، استفاده از منابع دست اول، اسناد و خصوصاً منابع سیره بزرگان و پیشوایان دینی است. در این بین وجود سیره ائمه اطهار علیهم السلام که امروزه در قالب کتب و آثار علمی و تحقیقاتی در دسترس علاقمندان و دانش پژوهان میباشد؛ میتواند در زمینههای اجتماعی، فرهنگی و غیره در خدمت اندیشمندان و محققین قرار گیرد.
در این بین اهمیت پرداختن به زوایای مختلف تاثیرگذار سیره پیشوایان در زندگی روزمره اجتماعی بر هیچکس پوشیده نیست؛ لذا میتوان این امر را با برپایی نشستهای علمی - تخصصی، همایشها، کنفرانسها و دورههای آموزشی به خوبی تبیین کرد. طی برگزاری اولین همایش ملی سیره و زندگی امام حسین (ع) و نشاط معنوی که جزو برنامه های سالانه و اهداف موسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت بوده، به همت دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۲ برگزار گردید، در مجموع ۳۰۹ مقاله از مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی معتبر سراسر کشور به دبیرخانه این همایش رسید. از این تعداد ۱۸۰ مقاله به مرحله داوری راه یافت که پس از داوری مقالات توسط ۲۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه و حدود بیش از ۴۰۰ نفر داوری، مقالات برگزیده جهت ارائه و چاپ در مجموعه مقالات همایش انتخاب گردیدند.
هیئت داوران اولین همایش ملی سیره و زندگی امام حسین علیه السلام و نشاط معنوی ضمن آرزوی توفیق برای عزیزان تلاشگر در این عرصه امیدوار است با تلاش های مجدانه فعالان این حوزه علمی و تخصص تاثیرگذار، در آینده نیز شاهد ارائه آثار علمی ارزشمندی دیگر در این راستا باشیم.
در ضمن ملاک های خود را برای داوری آثار به شرح زیر اعلام می گردد:
1- دقت در انتخاب عنوان و ار تباط آن با محورهای همایش.
2- دقت در جنبه های مختلف نگارش با حفظ وحدت موضوع، انسجام و پیوستگی مطالب.
3- توانایی تدوین و تحلیل محتوا و نتیجه گیری مستدل و منطقی.
4- بهره مندی از منابع دست اول و تحقیقاتی.
در پایان هیئت داوران جهت بزرگوارانی که وقت خود را صرف تحقیق و استخراج مطالب علمی و موثر می نمایند، آرزوی توفیق و سر بلندی دارد.
گفتنی است به ترتیب پژوهشگران ؛ رتبه اول خدیجه احمدی بیغش با عنوان مقاله اصول و روش های تربیت دینی نسل تمدن ساز حسینی، رتبه دوم زینب کهنسال با عنوان مقاله:نقش اربعین در تربیت و کادر سازی تمدن نوین اسلامی، و بصورت مشترک رتبه سوم بتول حسینی نژاد برفوییه با عنوان مقاله سیره امام حسین (علیه السلام) میراث کربلا،روش انتقال به نسل جوان و فاطمه زند اقطاعی با عنوان مقاله:نقش شوق در بعث عمل در دعای عرفه امام حسین علیه السلام بعنوان مقالات برتر معرفی شدند و با تندیس ولوح تقدیر و هدیه تجلیل شدند. گفتنی است دکتر حمید طبسی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت و استاد زبان وادبیات فارسی مجری این برنامه بودند. در ابتدای این رویداد پس از گل افشانی قبور مطهر شهدای گمنام، دو اصله نهال سرو در محوطه دبستان سمای جیرفت کاشته شد .